Анализ: Водата в Димитровград отговаря на всички необходими показатели

"Водата в община Димитровград отговаря на всички необходими показатели, включително и тези, за които има притеснения в съседно Хасково", това коментира на днешната сесия на Общинския съвет кметът Иво Димов. По време на традиционните питания той повдигна темата за годността на питейната вода, като припомни, че миналата седмица са били подадени проби за анализ в София.

В първите дни на новата седмица данните ще излезнат на хартиен носител, но кметът получил уверение от шефа на местното ВиК, че няма проблеми с качеството на водата в общината.

"Годна е и не съдържа вредни елементи, каквито има в някои от кладенците на съседно Хасково", бяха думите на кмета. На въпрос на Стефан Димитров от групата на "Да за Димитровград" дали водата в Радиево и Меричлери отговаря на показателите, Димов заяви, че годна за пиене е водата на територията на цялата община.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Тъ
    Тъй ама...
    3 -2
    13:27, 27 апр 2017
    На показателите може и да отговаря,но на цената не.Сега сме в едно с Хасково,а там за да се реши проблема с урана ще трябва да се вдигне цената на водата.Така и нашата цена ще се вдигне без да се подобри качеството на водата която пием.
  • 2
    Да
    Да ама не
    5 0
    21:27, 27 апр 2017
    Неофициално може би! Водата която се добива в ПС " Крумска тераса" и водоснабдява Димитров-град е без Разрешително за водоползване. Няма обособена вододайна зона. Липсват законово проекти за учредяване на вододайна зона. Как се водочерпи и Басейнова дирекция допуска това, без физичен и химичен анализ на водата. За втората, ПС "Черногорово -градска", която водоснабдява града е допуснато и съгласувано международна ж. п. линия да минава през вододайната зона на помпената станция. Това е грубо нарушение на изискванията и компрометира изискванията за питейна вода. Некомпетентноста на управителя-монтажник на В и К е довела до това грубо нарушение на нормативната уредба и още веднъж доказва, че с лъжа и некомпетентност може да управлява това дружество щом като не му се търси отговорност. Та само за 20 уч. часа този "вундеркинд" е изучил нормативната уредба по В и К и меши водата в гр Меричлери като определя колко арсен ще има в нея.Арсена се натрупва в организма, колкото и малко да е. Защо не се запечатаха кладенците в ПС " Меричлери".Меши се с тази от Димитровград. Да пият хората само димитровградска вода, а не този управител да я меши. Водата в с. Радиево също не е с добро качество. Има алфа лъчи и трябва да се търси алтернатива. Отклонение от Златополската система! Нима всичко е идеално в с. Бодрово. Управлението на общината по В и К въпросите е почти нулево. Нямате инженер по В и К с проектантска правоспособност. Всички проекти В и К се съгласуват от Овчарова,която е с диплома от Съветски университет с общо предназначение и е без проектантска правоспособност и няма право да съгласува тези проекти, както и да участва в експертния съвет. Всичко това е нелегитимно. Не спазвате Генералният план по В и К за общината.
  • 3
    Ня
    Някой
    4 0
    06:36, 28 апр 2017
    Тия които казват,че водата е добра за пиене....незнам защо пият само минерална вода....
  • 4
    Къ
    Към кмета
    5 0
    09:12, 28 апр 2017
    Господин кмете, след като приехте специален водопровод от Черноконево до Меричлери позволявате на управителя-монтажник на В и К да смесва водата с арсен от помпената станция в Меричлери. Нали изискването и целта на този водопровод беше населението на гр. Меричлери да пият чиста димитровградска вода. А не някакакъв си сталинист да определя кой каква вода да пие. Няма ли морал този управител- монтажник и гордеете ли се с това. Изискайте от В и К Разрешителните за водоползване на всички помпени станции в общината и ще ви стане ясна картинката. Колко помпени станции и са без учредена СОЗ и без Разрешителни за водоползване а не да казвате, че всичко е наред. Проследете съгласуването на междунарадната ж. п. линия която минава през ПС " Черногорово-градска". Защото всичко това ще се пречупи в лъжата от която имате горчив и "щастлив" край.
Последни новини