Пътен експерт: Магистрала "Марица" ще пропада още!

Магистрала "Марица" е строена некачествено - върху глина, затова пропада и ще пропада, обяви инж. Илия Запрянов, зам.-шеф на надзора по изграждането на аутобана от Оризово до Димитровград.

Той коментира започналото прокурорско разследване за нагласена поръчка за допълнителни 51 млн. лв. за довършването на проекта. Проверка извършва и ОЛАФ.

Според Запрянов лабораторията на Агенция "Пътна инфраструктура" е взимала проби по инструктаж на точно определени места и затова всички резултати показвали добро качество и на документи всичко било наред.

В сряда говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров вероятно ще бъде повдигнато обвинение. Вчера стана ясно, че той може да не е единственият обвинен.

Според Запрянов на магистралата дори били направени непредвидени по проект отбивка и път до село Златна ливада. От АПИ уточниха пред "Сега", че става дума за част от пътя към селото, който е бил временен - за строежа на магистралата, но не е разрушен впоследствие, за да се ползва при зимната поддръжка на аутобана.

След пропадането на терена през 2014 г. от застрахователното дружество "Дженерали" са отказали да изплатят застраховка, защото форсмажорните обстоятелства не били застрахователно събитие. Това наложило да се прави нова обществена поръчка, а не ремонтът да бъде даден директно на изпълнителя по договор.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Хитрата Лисана
    2 0
    06:49, 29 апр 2017
    сама падна в капана! Покрай някои истини бяха казани и много простотии. Учудва ни,че този "голям" специалист не знае, че на всеки голям обект има заложени така наречените непредвидени разходи или така нареченото временно строителство. Ще има много честитки от съдебната система, защото когато говориш по национална телевизия, по спорни въпроси трябва да си мериш думите.
Последни новини