Американска преподавателка се влюби в българските народни танци

    24 - годишна американка с удоволствие играе българските народни танци. Преподавателката в димитровградската езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" Рейчъл бе част от отбора на учителите в днешното традиционно пролетно надиграване. Младата жена се запалила по българските ритми от колегите си и с лекота се справя с повечето хора, разказаха от гимназията. Днес тя бе облякла и българска народна носия.

    Рейчъл идва от град Линкълн, щата Небраска. Тя преподава английски език тук в рамките на българо-американска програма за образователен обмен на фондация "Америка за България".

    "Обичам България и обичам децата, затова реших да дойда и да преподавам тук", сподели Рейчъл. Смята, че образованието у нас е по- малко стресиращо, за разлика от това в Америка. Впечатлена е, че учениците се справят с английския език с лекота и го владеят свободно.

    На стадион "Раковски" се проведе осмото издание на надиграването, организирано от ПЕГ "Д-р Иван Богоров". Участваха общо осем отбора. Пет от тях съставени от ученици и преподаватели от училището-домакин. Включиха се и танцьори от ПМГ "Иван Вазов", ОУ "Алеко Константинов" и ОУ "Христо Ботев" - Ивайловград. Те изпълниха хора и ръченици от различни фолкролни области на страната и показаха танцови умения. Журито, което оценяваше отборите бе съставено от хореографи от Хасково.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини