Най-големият норвежки драма-хит „Оневинен“ - премиера в България

FilmBox Extra HD с гордост представя „Оневинен“, 10-серийна норвежка криминална драма, най-големият хит на Норвегия в жанр „драма“. Излъчването и в Норвегия привлича публика от средно над 660 000 - огромна цифра, в страна от само пет милиона души. Получава също отлични отзиви и във Великобритания и Швеция.

Сериалът съчетава характер на произведение на Хенрик Ибсен и на норвежко „черно“ кино, с психологически /социална драма елементи. Главната роля в "Оневинен" изпълнява норвежката звезда Николай Клийв Брох като Аксел Борген, преуспяващ бизнесмен, който се връща в родния си град в селските райони на Норвегия, след като прекарва 20 години в Азия, за да спаси основната компания на града от фалит. Но Борген, който е напуснал страната, след като е бил оправдан за убийството на приятелката си, е преследван от миналото си.

Сериалът е заснет в красиви места като Аардалстанген и Лаердал, на западното крайбрежие на Норвегия, с равна като стъкло морска шир и извисяващи се върхове, които придават на драмата невероятен фон. Първият кадър показва обширния, мистериозен чар на планината и гората, които обграждат и създават пейзажа на Лийфид. Това установява природата като доминираща сила; хората са постоянно подложени на нейната красота и контрол.

Авторите Анна Бакке-Уийг и Сив Райенрам Елиасон базират историята на истински случай на убийство на 17-годишно момиче.

Сезон 1, 10 епизода/45минути

Премиера: 05.05.2017, 22:00 часа

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини