Абитуриентите от СУ "Васил Левски": Не искаме помощи за бала, ще празнуваме както ни харесва!

"Не искаме финансова помощ за бала, тоалети можем да си позволим, просто не искаме да дефилираме по червения килим пред Общината", това заявиха 11-те абитуриенти от Средно училище "Васил Левски" в Димитровград. След наша публикация, че няма да имат бал тази година, младите хора поискаха да представят своята гледна точка по темата.

Преди ден пред Dimitrovgrad bgvesti net директорът Антон Иванов съобщи, че зрелостниците няма да имат бална вечер по финансови причини. Публикацишята предизвика реакции в социалната мрежа Фейсбук и много хора поискаха да помогнат като предоставят рокли, обувки или др., за да организират младите хора своята финална вечер.

"Благодарим на всички, които искат да ни помогнат, но не става дума за финансови средства, а за това, че не искаме да се обличаме със специални тоалети и да дефилираме пред Общината. Ще направим бала си така, както на нас ни харесва. Не искаме да даваме по 600- 700 лв. за костюми и рокли, които няма да облечем повече. Имаме си своя гледна точка по въпроса, не сме от социално слаби семейства, можем да си позволим тоалети, но не искаме", заявиха още завършващите. След няколко дни те са планували да се съберат в местно заведение и да отлбележат края на училището.

"През последните години се очерта тенденция за намаляване на зрелостниците, които изпращаме в края на учебната година. Тази година те са 11 на брой, Това е допустимо от закона - паралелката в 12 клас да е под необходимия минимум, ние сме средищно училище, повечето деца са от селата", сподели по темата и директорът на училището Антон Иванов. Той допълни, че завършващите са с профилирано обучение по музика, "Децата са скромни и много откровени, уважавам тяхното желание да празнуват както желаят и това, че не искат да дефилират пред димитровградската общественост", добави Иванов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Чи
    Читател
    3 -5
    14:40, 3 май 2017
    Алоо журналистите, когато пишете нещо, първо проверете случая и всички гледни точки по него. Вчера писахте, че учениците няма да празнуват, поради това че са от социално слаби семейства, а истината е че не искат да освиркват и наричат обиждат, докато преминават по червения килим пред общината. Сега от една страна обидихте децата,а от друга излишно мотивирахте един куп хора да помогнат с каквото могат. Аматьорска работа.
  • 2
    Чи
    Читател 2
    6 -1
    14:58, 3 май 2017

    Никой не е обидил децата, те сами приемат написаното по този начин! И както пише в горния коментар- "не искат да освиркват и наричат обиждат, докато преминават по червения килим пред общината" показва че те се възприемат по този начин!

    Но както винаги е по - удобно медиите да са виновни за всичко

  • 3
    Др
    Друг читател
    5 -1
    15:02, 3 май 2017
    Алооооо,читателя,Вие май четете през редовете.Първо в статията от вчера никъде няма призив за помощ.Това е решение на читателите,което от една страна е похвално но явно децата са се обидили от категоризацията в статията- социално слаби.Можеби са прави но реално 70 процента са от малцинствата в ,което няма нищо лошо а и не е гаранция че са безпарични. Второ в текста виждаме цитат от думите на директора: "Децата решиха, че няма да правят бал, но ние ще им отдадем заслуженото като абитуриенти по време на изпращането в училище, което ще се състои на 15 май", коментира директорът на СУ "Васил Левски" Антон Иванов така, че си мисля ,че никой няма да тръгне да прави свободни съчинения. Ако журналистите тръгнат да разпитват и децата по училищата -какво ще стане. Но при така създалата се ситуация виждам, че въпросната медия е потърсила и другата гледна точка. Смятам ,че това е правилния начин. Хубав ден Ви желая и най-лесно е да оплюем някого вместо да помислим и разсъдим!!!
  • 4
    Об
    обективно
    6 -1
    18:57, 3 май 2017
    Откога в България да си социално слаб е обидно и срамно?! Защо тези деца са се обидили от нещо, което е почти 80% от населението на България - българи, роми, турци и т.н.
    ще ви кажа - появиха се богаташи, които купуват на децата си скъпи телефони, дрехи, коли и ако не отговоряш на това ниво у нас се смята за срамно! Там е проблема, а не, че примерно нямат дрехи за бал или че не искат да дават за тоалети и заведения, това е истината
Последни новини