Третокласничка спечели златен медал от национално състезание по история

    Златен медал в националното състезание по история "Моята родина" спечели третокласничката от Средно училище "Любен Каравелов" Валентина Иванова. Надпревата се е провела през изминалите почивни дни в Стара Загора и е организирана от педагогическа асоциация "Образование без граници". Награждаването се е състояло в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

    Валентина е постигнала максимален брой точки - 30. Освен за верни отговори, състезанието е било и за време, а възпитаничката на СУ "Л.Каравелов" е успяла да се справи с теста за 14 мин.

    "Валя е упорита и амбициозна, има многостранни таланти, успехи и в други области, но историята е една от силните й страни", коментира класният й ръководител Стела Иванова. Тя добави, че момичето е гордост за училището със своите постижения.

    21 деца от две паралелки в СУ "Любен Каравелов" - 3а и 3 б клас с ръководители Петрула Дончева и Стела Иванова се включиха във втория кръг на състезанието "Моята родина" и постигнаха много добри резултати. Въпросите в него са свързани с изцяло историята на България.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини