Qualcomm иска да забрани вноса на iPhone в САЩ

Qualcomm се опитва да забрани вноса на iPhone в Съединените щати, съобщи Bloomberg в сряда, цитирайки източник, запознат с въпроса. Патентните войни продължават и те са за милиарди долари..

Въпреки че iPhone се проектира в Америка, самите смартфони се произвеждат в Азия и съответно се внасят, за да достигнат американския пазар. Технологиите зад култовия смартфон са обект на различни патенти и точно сумите, заплащани за интелектуална собственост са обект на спора.

Qualcomm обяви, че ще изиска Комисията за международна търговия да забрани доставките на iPhone в САЩ, преди очаквания нов модел тази есен. В правомощията на регулатора, който наблюдава вноса в САЩ , е да го направи заради нарушени права за интелектуална собственост.

По същия начин през 2013 г. Apple поиска и получи блокиране на продажбите на някои стари модели на Samsung заради нарушени патенти.

Новината идва след решението на Apple миналата седмица, когато компанията заяви, че ще спре да плаща на Qualcomm, докато не бъде разрешен продължаващия спор за плащанията. Apple Inc. прекрати плащанията си в размер на милиарди долари към Qualcomm Inc., превръщайки спора във война с доставчика си на чипове за iPhone

Първоначално Apple обвини Qualcomm през януари, че получава плащания за "технологии, с които нямат нищо общо". След това Qualcomm обвини Apple през последния месец, като заяви, че иска да спре намесата на Apple "в споразуменията на Qualcomm с компаниите, които произвеждат iPhones и iPads за Apple".

И двете компании отказаха да коментират.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини