Седем димитровградски градини танцуват във фолклорен празник

    При голям интерес премина снощи първото издание на детския фолклорен празник под надслов "Весело шарено хорце". Той се проведе на сцената пред Община Димитровград, където се събраха много родители и близки на участниците. Над 175 деца от 7 детски гранини се включихаа с фолклорни изпълнения на сцената. Началото бе дадено от малките танцьори от детска градина "Роза" и градината в кв.Черноконево. Преди това малчуганите и техните ръководители дефилираха на сцената.

    Водеща на празника бе ръководителката на танцов клуб "Богоровци" Стефка Иванова.Тя разказа, че идеята за фестивала се появила след участието на деца от градина "Роза" в пролетното надиграване, което Езиковата гимназия в града организира вече 8-ма година. Тя е била доразвита от директорките на градинина "Роза" и тази в кв.Черноконево, както и подкрепена от Община Димитровгпрад.

    Малките изпълнители от подготвителните и предучилищни групи бяха облечени с пърстри народни носии, които са изработени от Социалното предприятие в Димитровград. Инициаторите се надяват празника да се превърне в традиция за града.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини