Депутати от ГЕРБ хвърлиха оставка. За какво ги готвят?

Няколко депутати от ГЕРБ хвърлиха оставки и се отказаха от мястото си в парламента. Депутатите гласуваха набързо оставките им.

Александър Манолев, Жечо Станков, Стоян Пасев, Недялко Славов, Станислав Дечев напуснаха Народното събрание, като не стана ясна причината за това. Вероятно е те да поемат зам.-министерски постове или да станат областни управители.

Депутатите гласуваха и оставката на Румяна Бъчварова, която ще стане началник на политическия кабинет на Бойко Борисов в новия кабинет. В миналото правителство бе вицепремиер и вътрешен министър.

Множеството оставки в най-голямата парламентарна група предизвикаха коментар от левицата.

"Колко още оставки ще има, защото вече ГЕРБ загуби мнозинството си?", попита Кристиан Вигенин от БСП.

Председателят на НС Димитър Главчев изчете и решението на Дурхан Мустафа да не полага клетва като народен представител. Той щеше да влезе на мястото на Камен Костадинов от ДПС, който се отказа от депутатското си място. Причината бе феноменът 9/9, който вкара в парламента деветия в бургаската листа на движението Ангел Исаев, който обаче отказа да напусне ДПС и остана като независим депутат, подкрепящ ГЕРБ.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    3 0
    14:29, 5 май 2017
    Станислав Дечев ---зам -министър Боже слез и си прибери ВЕРЕСИИТЕ Но нищо чусно живеем във ВИРТУАЛНА държава с ВИРТУАЛНИ управлявящи
Последни новини