Общинският гвардейски отряд представя Димитровград в Рим

Общинският гвардейски отряд на Димитровград е спечелил първо място и квота за участие в световен конкурс в италианската столица Рим, който ще се проведе в края на октомври, съобщи ръководителят на "Галаксико" Тихомир Митев. Димитровградските гвардейци ще се представят с парадни танци, а това е първо им участие зад граница.

Над 30 квоти за участие в танцовия форум в Рим са завоювали гвардейския отряд и танцьорите от общински танцов център "Галаксико" от представени общо 72 танца.

Преди ден те се завърнаха от международен танцов фестивал в Загреб, Хърватска. "Изключително съм удоволетворен от участието ни там, жури и публика ни аплодираха", сподели Митев. Над 5 000 танцьори от 27 държави са се представили в Хърватска в рамките на двудневните изяви. Журито е било от световни професионалисти в тази област. Сред тях и хореографът на Бионсе Коби Розенфелд.

Световната танцова асоциация организира конкурса в Рим през есента. Тихомир Митев допълни, че освен квоти, танцьорите са завоювали и множество купи и медали. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини