Уран и в с. Върбица, Временната парламентарна комисия за некачествената вода заседава в Хасково

Отклонение от допустимите норми на естествен уран са открити след изследвания и в питейната вода на Димитровградско. Това показват последните лабораторни резултати, излезли на 11-ти май от взетите проби в общината. От Областна администрация-Хасково съобщиха, че в тази връзка се  ограничава употребата на питейната вода в с. Върбица за питейни нужди и приготвяне на храна от населението. Водата обаче може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели. От РЗИ-Хасково вече е  издадено предписание с ата 12-ти май  на  управителя на „ВиК” ООД Димитровград, за осигуряване на бутилирана вода за питейни нужди за населението на селото.

Заради проблемите с водата в Хасковско- последните резултати от изследванията на питейната вода в община Димитровград,  както и с продължаващите изследвания на водата във водоизточниците в Хасково и Димитровград, в понеделник Временната парламентарна  комисия за установяване на потенциално опасните и конкретни случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води на територията на Република България, ще заседава в Хасково. За това са се

Договорили областният управител Станислав Дечев и предс. на комисията Георги Колев. Заседанието ще бъде открито и ще започне в 16 часа в зала „Марица” на Областната администрация. В работата на Комисията ще участват и главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, кметовете на общините Хасково и Димитровград, управителите на ВиК- дружествата от двете общини, експерти от всички ведомства, имащи отношение към опазване здравето на хората. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    ИТ
    и така
    26 -11
    14:21, 13 май 2017
    Добре, че имахме временно правителство та да разберем каква вода пием и ползваме. Тези от гроб си мълчат и си смучат пръстите в забрава..
  • 2
    Си
    Симеоновградчанка
    12 -1
    15:32, 13 май 2017
    Нека се обсъди качеството на водата и в Симеоновград. Там преди 2 години " гражданска "група съмнително инициирана, тръгна да "решава" " елементарния " проблем с качеството на водата, "проспан" от местната администрация.С много еуфория и " компетентност" стигнаха от 0 до мунус нула - решение на проблема. Сега всички от които това зависи са им на крака, нека отидат в понеделник 16 часа на заседанието на тази комисия и набързо решат проблема, а не да се правят на нечули и невидяли или може би сега нямат интерес да повдигат този проблем.
  • 3
    00
    001
    16 -13
    16:30, 13 май 2017
    Вие да не сте малоумни??????уран във водата няма!!!!!!! Всичко е политика!!!!!!урана е на 300 метра под земята а водата е на 30 метра!!!!!!!!някой ще открадне 2 000 000 а вие се вайкайте и им вярвайте!!!! На печелившите честито!!!!!!!!!!
  • 4
    Ке
    Кенанския Разбунител
    5 -6
    20:25, 13 май 2017
    Мълчат гяурите в Хаскьой
    Глухо и страшно дрънчат окови
    в паткарника на Емин Ага Мутрата :))
  • 5
    Gy
    Gyavurite
    1 -4
    01:54, 14 май 2017
    мълчат оти и за урана фесовете и ******ите са виновни!
    А гявурите са чисти, както винаги!
  • 6
    Jo
    John
    0 -1
    13:45, 14 май 2017
    марков е *****!
  • 7
    Jo
    John
    0 -1
    13:46, 14 май 2017
    друговерец си, боклук!
  • 8
    Ko
    kom
    0 0
    10:19, 23 май 2017
    001, по-правилно от това,както ти си го написал,не може да се обясни случващото се. Точно за това е цялата работа,Делянчо да си лапне паричките,всичко е дим без огън,нарочно се говори толкова много и дълго, за да дойде Б.Б. и да "спаси" положението...
Последни новини