Боляровци: Вмирисахме се без вода вече цял месец в блоковете

Живеещите в блоковете в хасковския квартал Болярово са без вода, откакто спряха помпени станции 1 и 2 през април, сигнализираха гневни обитатели. Чешмите пресъхват за по 3-4 дни, а понякога по 7-8 дни няма вода, пускат я за малко и после пак пресъхва, ядосват се боляровци. „Ситуацията не се издържа. В блоковете живеят доста семейства с малки деца, ще се вмиришем“, казаха живеещите в двата блока. По техни думи безводието е проблем за всички обитатели, които непрекъснато подавали сигнали на дежурния телефон на ВиК Хасково. В централата записвали сигналите, но решение на проблема няма вече близо месец.

Шефът на водното дружество инж. Тодор Марков заяви, че е запознат с проблема в Болярово. Водата не достигала в блоковете по високите етажи заради слабото налягане от допълнително пуснатото водоснабдяване към квартала. „Пратил съм искане към Министерството и към РЗИ за пускане на 10-ти кладенец, който беше спрян“, обясни инж. Марков. По негови думи обаче това не можело да стане преди да са ясни резултатите от последните проби, взети вчера. За обработката им обаче се изисква поне 45 дни, заяви още шефът на ВиК. Той каза още, че за питейни нужди на живеещите там е осигурена водоноска.

Боляровци обаче настояват водоснабдяването да се нормализира в кратък срок, в противен случай възнамеряват да организират подписка. Когато не плащаш ток и вода, ти прекъсват захранването. Когато обаче ги спрат по тяхна вина, гражданите нямат никакви права“, ядосват се още живеещите в блоковете.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ка
    каунй
    15 -8
    15:31, 16 май 2017
    Като гласувахте за дядо ДобриСо не се вмирисвахте, сега се вмирисвате :)
  • 2
    Pu
    puskaite vodata marshi
    12 -5
    15:36, 16 май 2017
    Пускаите водата да се къпим поне мърши скапани
  • 3
    Зр
    Зрителя
    6 -7
    16:24, 16 май 2017
    Еееее нали е скъпа водата , уранова, манганова и т.н. сега като я няма и сметки няма да плащате и ще сте щастливи и богати без гадното ВиК! Честито!!!
    Вече си мисля че и 5 лева за кубик ще давате ама няма да я има .
  • 4
    Ща
    Щастливец
    13 -3
    16:53, 16 май 2017
    Разочаровахте ме братя боляровци-нямате ли неокастрени сопи - отивате във ВиК и пердашите наред, ще ви я пуснат още след 10 минути ама вие си траете-затова няма водааа!
  • 5
    Со
    сополанко
    5 -1
    21:53, 16 май 2017
    На около 300 м преди Болярово вляво има автомивка Там мият коли контактно и безконтактно За Боляровци това е единствения начин за КЪПАНЕ преди Делянчо да УСВОИ 2 000 000 лв и СОНДИРА нови кладенци Нека кмета на БОЛЯРОВО преговаря със автомивката и направи списък със ЖЕЛАЕЩИТЕ Възможни са ПРОМОЦИИ и ИНОВАЦИИ
  • 6
    Ма
    мастикаджия
    3 -1
    22:47, 16 май 2017
    Болярово миришело!!! ГЕРБ вонят!
Последни новини