21 °C

Водата във Воден,Черногорово, Радиево, Крепост и Горски извор - с повишена алфа активност

Питейната вода в още пет села на територията на община Димитровград е с надвишено контролно ниво на обща алфа- активност, информират днес от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково. Такава е установена във Воден, Черногорово, Радиево, Крепост и Горски извор, сочат последните изследвания с днешна дата. В тази връзка от РЗИ временно ограничават използването на питейната вода в тези села. Същата може да бъде ползвана без ограничение за къпане и миене. Общо 11 села в димитровградско вече са с превишено ниво на алфа активност в питейната вода.

От вчера насам с органичение за употреба е питейната вода в селата Скобелево, Крум, Ябълково, Сталево и Бодрово. В края на миналата седмица повишена алфа активност  бе засечена във водата на село Върбица.

От Здравната инспекция са издали предписание на ВиК-  Димитровград, за осигуряване на вода за питейни нужди за населението в тези села. Предписание е издадено и на кмета на Димитровград с цел осигуряване на вода от регламентиран източник за детските градини и училищата в населените места. Среща с кметовете на засегнатите села се организира утре в Общината.


 


4 Коментара

Хороскоп за 23.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини