Областния съвет на ДПС призова привържениците да отбележат 19 май Деня на Джебел

ПОЗИЦИЯ НА ДПС

С традиционен възпоменателен митинг на 19 май 2017г. в центъра на гр. Джебел ще се отбележи годишнината от Майските събития през 1989г. Преди 28 г. тогавашната комунистическа власт окървави мирния протест на местното население в защита на име, религия и традиции.

От 1990 година насам винаги на тази дата на площада в Джебел се събират традиционно хиляди български граждани от страната и чужбина, за да отдадат почит на жертвите на възродителния процес и на участниците в протестите по време на Майските събития през 1989 г. Именно с тези протести бяха поставени основите на демократичните промени в нашата страна.

Изразяваме категоричната си позиция, че ДПС остро се разграничава от всякакви опити за противопоставяне на участниците във възпоменателния митинг.

Движението за права и свободи призовава за присъствие своите членове и симпатизанти на събитието в гр. Джебел на 19 май! Нека по този начин да докажем още веднъж висотата на политическата си зрялост! Чрез присъствието си там ние искаме да отдадем дължимото уважение и почит към паметта и делото на жертвите от майските събития. Те са съвременните ни герои, които с цената на живота си отвоюваха нашето право да бъдем свободни и да живеем в мирна и демократична държава!

Областен съвет на ДПС-Кърджали

       

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини