Oттгелят законопроекта за застрояването по морето

ЕРБ и "Обединените патриоти" ще оттеглят подписите си от законопроекта, с който се улеснява застрояването по Черноморието. Решението е било взето снощи, но поводът за него по думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов са политически спекулации, а не протестите срещу предложенията на управляващите.

Законопроектът, който бе одобрен от земеделската комисия миналата седмица, трябваше да бъде разгледан на първо четене в пленарна зала утре, но отпадна от дневния ред. Според действащото законодателство възможността инвеститорите да застроят плажовете, които имат статут на земеделска земя, на Камчийски пясъци, Корал, Карадере и Иракли изтича на 24 май 2017 г. Проектът за изменение предвижда удължаване на срока до 2020 г.

От думите на председателя на земеделската комисия Десислава Танева (ГЕРБ) се разбра, че инвеститорите ще трябва да повторят извървените процедури и да платят повторно таксите, ако искат да довършат прокетите. Цветанов пък увери, че сроковете няма да бъдат променяни и припомни на БСП, че до 2011 г. не е имало такива срокове. .

Според депутатите от "БСП за България" и "Воля" текстовете са лобистки и обслужват инвеститорските интереси.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини