17 °C

Влезе в сила платеното паркиране в района на Зеленчуков пазар

Паркингът зад ресторант "Москва" в Димитровград вече е с платено паркиране. Първите 30 минути престой са безплатни в услуга на хората, ползващи Бабин пазар, информира шефът на Общинското предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана" Красимир Янчев. След това таксата е 1 лв. / час.

Той каза, че предстои поставянето на бариера на мястото за паркиране, но това ще е на по-късен етап. Работното време на паркинга е от 07:00 до 19:00 часа. Припомняме, че паркингът дълго време се ползваше от нелегални превозвачи, които се събираха в района.

Платено паркиране вече е въведено и на други места в града, припомни Янчев. За целта бяха направени промени в Наредба №9 на последната сесия на местния парламент. С тях се увеличиха и местата за паркиране в града.  

Синя зона вече е пространството до сградата на пощата и ДСК с 11 паркоместа. Платено е паркирането и в отсечката по бул."Д. Благоев" от кръговото кръстовище до пресечката с ул."Р. Ролан",  като там има 24 места. Същото важи и за 5-те паркоместа на входа на ул."Р. Ролан" и бул."Д.Благоев". Времето в което е в сила Синята зона там е от 8:30 до 17:30 часа.


1 Коментар

Хороскоп за 24.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини