Хакери откраднаха Pirates of the Caribbean 5 от Disney и очакват огромен откуп

Уеб пирати изпиратстваха очаквания с нетърпение пети филм от поредицата "Карибски пирати" -Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да разкажат). И, естествено, очкват откуп, за да не разпространят филма незаконно преди премиерата.

Новината идва от изпълнителния директор на продукцията Боб Айгър, който споделил за заплахата с хора, работещи в The Mouse House. Въпреки че не споменава официално кой е филмът, Deadline писа, че това е именно новата лента с Джони Деп. 

Disney вече работи с ФБР по случая, като за момента отказва да плати огромна сума в интернет валутата bitcoin за откупа, въпреки реалната заплаха хакерите да започнат да пускат части от филма онлайн.

Случаят доста напомня на кражбата на новия сезон на Orange Is the New Black (Оранжевото е новото черно) от сървъри на Netflix. Стрийминг компанията отказа да плати откупа, след което новите епизоди бяха качени в различни торент тракери.

Но докато за стрийминг услугата това не беше чак толкова фатално, за Pirates of the Caribbean може да се окаже драматично от финансова гледна точка. Без съмнение, много фенове на Джак Спароу ще предпочетат да гледат филма вкъщи, вместо да отидат на кино. Това неминуемо ще доведе до рекордно ниски приходи от продажба на билети и вероятно до един от най-големите провали на Disney в боксофиса.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини