21 °C

Организират обществено обсъждане за избор на химн на Димитровград

Община Димитровград организира обществено обсъждане за избор на химн на Димитровград. То ще се проведе на 22 май от 17:30 часа в зала "Гросето". Там димитровградчани ще могат да чуят трите предложения, на които комисията по избор се е спряла.

Одобрените песни са „Свещен град“ с автор на текста Петко Каневски и музика на Ваня и Ангел Ангелски, „Химн на Димитровград“ с текст на Ана Топалова и музика на Минко Ламбов и „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Хайгашод Агасян.

Преди седмица част от комисията по избора на химн огласи протокол от нейно заседание в столицата. От него стана ясно, че четири са били текстовете, получили одобрение в първия етап на конкурса.

Сред тях и песента  „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Вячеслав Кушев. Комисията обаче, бе на мнение, че той не отговаря на зададените критерии, защото не е специално написана за конкурса и е звучала за 60-годишнината на Димитровград. Конкурсът за текст и музика за химн на града бе обявен през ноември миналата година. Той е във връзка със 70-годишния юбилей на Димитровград, който ще бъде отбелязан през септември.


1 Коментар

Хороскоп за 25.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини