Организират обществено обсъждане за избор на химн на Димитровград

Община Димитровград организира обществено обсъждане за избор на химн на Димитровград. То ще се проведе на 22 май от 17:30 часа в зала "Гросето". Там димитровградчани ще могат да чуят трите предложения, на които комисията по избор се е спряла.

Одобрените песни са „Свещен град“ с автор на текста Петко Каневски и музика на Ваня и Ангел Ангелски, „Химн на Димитровград“ с текст на Ана Топалова и музика на Минко Ламбов и „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Хайгашод Агасян.

Преди седмица част от комисията по избора на химн огласи протокол от нейно заседание в столицата. От него стана ясно, че четири са били текстовете, получили одобрение в първия етап на конкурса.

Сред тях и песента  „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Вячеслав Кушев. Комисията обаче, бе на мнение, че той не отговаря на зададените критерии, защото не е специално написана за конкурса и е звучала за 60-годишнината на Димитровград. Конкурсът за текст и музика за химн на града бе обявен през ноември миналата година. Той е във връзка със 70-годишния юбилей на Димитровград, който ще бъде отбелязан през септември.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Редакторката
    4 -1
    21:27, 18 май 2017
    "Браво" на кмета! Оправи водата и водоноските, сега ще оправи и химна.

Случаен виц

Последни новини