26 °C

В Крепост организират фолклорен събор на 20 и 21 май

Двудневен празник организират в димитровградското село Крепост на 20 и 21 май. Там ще се проведе 18-ото издание на националния фолклорен събор "Читалището - храм на българския дух".

В събота програмата ще започне с концерт на представителния хор към читалище "Селска пробуда 1927" - село Крепост с ръководител Недялка Колева. От 10:30 часа стартира конкурсната програма на самодейните коллективи, участници в събора. Тя продължава до 19:30 часа, когато е плануван концерт на оркестър "Южни ритми" с Тодор и Донка Кожухарови.

На 21 май, неделя когато се отбелязва Св.Св. Константин и Елена храмов празник има църквата в Крепост. Паралелно с това, ще бъде отбелязан в аванс 24 май - деня на славянската писменост и българската култура.

Тържествено ще бъде осветено новото пано на художника Христо Панев, което е със заглавие "Свобода или смърт" и е върху сградата на училището в Крепост. В края на двудневните празници, освен награждаване ще има и концерт на ФК "Багреница" и Детски танцов клуб към сдружение "Бъдеще за Крепост".


1 Коментар

Хороскоп за 27.05.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини