Полиция и жандармерия на крак,опасяват се от сблъсък между ДПС и ДОСТ в Джебел

Полиция и жандармерия са вдигнати на крак,заради опасения за сблъсък между привърженици на ДПС и ДОСТ.Кметът на община Джебел призова празника да не се политизира но прикани джебелчани по света да отбележат деня на града.ДПС от своя страна призова привържениците да честват по традиция 19 май,денят на Майските събития.Въпреки призивите до  вчера вечерта нямаше регистрирано искане в общината за политически митинг.

Снощи на свое заседание Областния съвет на ДПС реши да присъства на празника.Там ще бъде и председателят на партията Мустафа Карадайъ.Това стана след като бе изслушан отчета на общинските лидери на ДПС за отминалите парламентарни избори.

Днес празникът се организира от дисидента Исмет Паниш.Предвижда се обръщение на кмета Бахри Юмер и поздравления от побратимените общини.Ще има награждаване на победителите от спортните прояви.

Ще пеят Тони Стораро ,Софи Маринова и ансамбъл „Букет”.

Посланик Себахатин Гьокче,който миналата година поздрави присъстващите от името на турския президент Ердоган,сега няма да присъства.От негово име приветствие ще прочете генералният консул в Пловдив-Хюсеин Ергани.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    2 -1
    09:58, 19 май 2017
    Защо няма да присъствува Гьокчето перекендето-гелосаният параноик.Този досега хиляди пъти трябваше с държавен ритник да го закарат до капъ куле. До досаден и оотвратителен тип досега в България не се е появявал. и това е така защото нямаме държанти люде. Негорияят патроон ердоган го държи нарочно за да демонстрира за пореден път неговата наглост че е нещо голямо и още не го отзовава. и едининят и другият за самозабравили се противни отравратителни физиономии. параноици ислямисти.защо не прати той неговите деца в ислямски училища а въртят далавери - става въпрос за ердогановите търтеичета и мошета
Последни новини