26 °C

Без парад на отличниците за 24 май заради ремонта на бул."България"

В 10:30 часа ще започне общоградското тържество на 24 май в Димитровград, информираха днес от Общината. Тази година празникът ще бъде без парад на отличниците, заради ремонта на цетралната градска алея, по която децата преминаваха предни години. От администрацията са обмисляли вариант парадът да е по бул."Раковски", но идеята отпаднала заради това, че децата ще са изложени на слънце продължително време.

Тържеството ще бъде на площад "България" и ще продължи близо 40 минути. Там ще бъдат подредени  блокове с ученици от всички училища в общината. Знамената група от съответното училище ще бъде подредена пред всеки блок, информират още от кметството.. На площада ще са и деца от градините, представители на читалищата и културни дейци.

Изпълнение на Общинския гвардейски състав, Забавно-духов оркестър, Детския духов оркестър и Общинския представителен хор ще включва програмата. На сцената ще се проведе церемонията по връчване на специалните награди на Община Димитровград за 2017 година за "Учител на годината" и "Деец на културата".

На площада до зала "Гросето" ще бъде разположена традиционата изложба на ученици, носители на награди от различни местни училища. Тя е под надслов "Ние се гордеем с тях!".


2 Коментара

Хороскоп за 27.05.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини