Без парад на отличниците за 24 май заради ремонта на бул."България"

В 10:30 часа ще започне общоградското тържество на 24 май в Димитровград, информираха днес от Общината. Тази година празникът ще бъде без парад на отличниците, заради ремонта на цетралната градска алея, по която децата преминаваха предни години. От администрацията са обмисляли вариант парадът да е по бул."Раковски", но идеята отпаднала заради това, че децата ще са изложени на слънце продължително време.

Тържеството ще бъде на площад "България" и ще продължи близо 40 минути. Там ще бъдат подредени  блокове с ученици от всички училища в общината. Знамената група от съответното училище ще бъде подредена пред всеки блок, информират още от кметството.. На площада ще са и деца от градините, представители на читалищата и културни дейци.

Изпълнение на Общинския гвардейски състав, Забавно-духов оркестър, Детския духов оркестър и Общинския представителен хор ще включва програмата. На сцената ще се проведе церемонията по връчване на специалните награди на Община Димитровград за 2017 година за "Учител на годината" и "Деец на културата".

На площада до зала "Гросето" ще бъде разположена традиционата изложба на ученици, носители на награди от различни местни училища. Тя е под надслов "Ние се гордеем с тях!".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ро
    Родител
    3 -3
    13:26, 19 май 2017
    Авторът на статията очевидно е голям почитател на думата "отличници". От така написанато става ясно, че празникът на българската писменност и просвета е единствено за въпросните " отличници". "Браво" на организаторите, за пореден път.
  • 2
    Ро
    Родител също
    2 0
    14:00, 19 май 2017
    Не само тук се набляга са отличниците, така е и по -другите местни сайтове....не мисля че медиите са виновни :)
Последни новини