Димитровградски борец стана вицеевропейски шампион

Състезателят на СК по борба -Димитровград Рухан Расим е вицеевропейски шампион. Титлата той завоюва след поредица от успешни срещи в Европейско първенство за момчета до 15 г.одини. То се проведе в Белград на 18 и 19 май. В категория 47 кг., борецът се е изправил на тепиха срещу състезатели от бившите съветски републики.

 На 1/8 финала Рухан  е туширал състезател на Беларус. Последвали са победи с технически тушове над участник от Грузия на 1/4 финал и над състезател от Азербайджан на 1/2 финал.  На финал с борец от Русия И.Зайнулабидов на Рухан е загубил, но от клуба отчитат сребърният медал като голям успех.

Близо до медал е бил и друг димитровградски борец - Никола Нейчев.В категория 53 кг. той е стартирал със загуба от бъдещия шампион от Русия.  В репешажите е последвала бърза победа над борец от Полша. Нов успех във втория репешаж срещу Турция е дал шанс на Никола да се бори за бронзов медал.  След несправедливо съдийско реешение победата е била присъдена на турския състезател, заради което е била подадена жалба. Тя обаче не е променила резултата от срещата, поясняват от СК по борба..

Достойно се е представил и третият участник от Димитровград в Европейско първенство. С контузия, Георги Иванов е загубил  равностойна схватка от представител на Украйна. Той се е състезавал в категория 85 кг.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини