Морски лъв грабна момиченце в Канада (видео)

Морски лъв завлече момиченце във водата на езеро в западна Канада, съобщава на сайта си "Франс-енфо".

Един от любопитните, струпали се край брега, за да погледат животното, незабавно спаси детето. То не е наранено, но се уплаши до смърт, пояснява френската медия.

Случката е случайно заснета на видео от млад турист:

Калифорнийски морски лъв, едър мъжкар, привлича вниманието на група хора, които спокойно го наблюдават от малък кей и му се радват. Сред тя е и детето, което сякаш пренебрегва едно първо "предупреждение" на едрия тюлен.
После морският лъв внезапно сграбчва момиченцето за бялата рокля и го завлича във водата. Показвайки завидна реакция, там светкавично се хвърля и спасителят.

"Оставете дивите животни да си бъдат диви"

Независимо, че инцидентът не се превръща в беда, природозащитниците не реагират благосклонно. За тях той е нов пример за незачитането, с което хората се отнасят към дивите животни.

"Момиченцето е обърнато с гръб към моркия лъв и изглежда, че той се е загледал в част от бяла му рокля - обясни пред Си Би Си Ендрю Трайтс, изследовател на морските бозайници. - Той мисли, че става дума за храна, доближава се, грабва "храната" и я отнася."

"Стойте на безопасно разстояние - препоръчва експертът. - Гледайте животните, обаче оставете дивите животни да си бъдат диви."

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини