Танцьори от Румъния и Франция пристигат заради фестивал в Димитровград

    Шестото издание на Международния фолклорен фестивал "С танците на дедите ни" ще се проведе в Димитровград от 10 до 13 юни. Организатори отново са читалище "Звездица" със съдействието на Община Димитровград, други местни читалища и спонсори.

    Тази година на сцената пред кметсвото ще се представят танцьори от Румъния и Франция, а също и формации от Пазарджик, Нова Загора, Пловдив. Ще гостуват  ансамбъл "Дорулетул" - Тулча, Румъния, ансамбъл "Гингьой" - Бедарийо, Франция, ансамбъл "Елица" - Пазарджик, ансамбъл "Загорчета"-Нова Загора, ансамбъл "Иглика" - Пловдив и домакините -ансамбъл "Звездица" Димитровград.

    Началото на концертите е от 19 часа, уточняват организаторите. В програмата е предвидено и посещение на танцьорите в Дневния център за деца с увреждания и местни училища. Гостиващите формации ще имат концерти и в селата Радиево и Добрич.

    И тази година организаторите са предвидили отново Малък панаир на занаятите. Той ще бъде на площада пред кметството, а не както предни години пред Спортна зала "Младост" заради ремонта там.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини