В Германия разбиха европейски обирджийски клан

Кланът е извършил всеки пети обир в Германия. Заловените членове са една много малка част от октопода, който действа в цяла Европа.

Мюнхенската полиция хвана членове на международна банда за обири, съобщават германски медии. Организацията е изпращала предимно млади жени и момичета на обирджийски турнета. В Мюнхен са заловени 20 извършителки.

Става дума за "работните пчелички", каза ръководителят на комисариата за борба с организираната престъпност Райнхолд Бергман.

Разследващите са успели да се доберат и до хората, които стоят зад обирите, като 4-ма от тях са заловени. Според полицията, около 500 души участват в криминалната група. Установени са членове в различни градове в Германия, както и в Испания и Хърватска.

По думите на Бергман това е само една част от пипалата на октопода и между 20 и 30 клона действат също в Белгия, Франция и Италия.

Ударът по клана е бил направен от двама цивилни полицаи. Те наблюдавали 3 момичета, които през януари 2016 г. разбили бързо, сръчно и с подходящо оборудване вратата на къща. При задържането разследващите намерили в подрастващите фалшиви документи.

Членовете на групата са разбивали къщи и домове в цяла Европа. Само в Мюнхен се смята, че са извършили 13 взлома, а освен това още много други в околностите на баварската столица и в цяла Германия.

Kланът работи като голяма фирма и то наследствена, поколения наред. Членовете на организацията са роднини или са в брачни отношения.

Щетите, които групата е нанесла, се оценяват на милиони. Смята се, че парите са изтекли към Хърватска. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    0 0
    15:53, 23 май 2017
    "разбиха европейски обирджийски клан" = Меркел, Шойбле,Шулц, Юнкер,Холанд,Ципрас......











Последни новини