Свиленград отличи учителите и ученикът на 2017 година

Изображение 1 от 4

    В навечерието на 24 май Ирина Проданова – старши учител в ПГССИ „Христо Ботев” получи отличието учител на 2017 година в категорията „Училищно образование„. В категорията „Предучилищно образование” наградата е за Тодорка Хърсева – логопед в ДГ „Слънце”.

    Абитуриентката от СУ „Д-р Петър Берон”Василия Костова беше обявена за ученик на 2017 година на пограничната община.

    Тази година община Свиленград връчи една специална награда. 80-годишната Виолета Карапеева, която е ръководител на Детската фолклорна група "Тракийска китка” получи за дългогодишния си принос за развитие на културата, съхранение и популяризиране на българския фолклор и традиции, специалната награда за „Читалищен деец на годината“.

    Ежегодната организация на събитието е израз на уважение и признателност към просветните и културни дейци в общината, възхвала на постиженията, таланта, професионализма и гражданския принос на номинираните. На церемонията присъстваха изявени учители от учебните и детски заведения в общината, читалищни дейци, представители на Общинската библиотека и Историческия музей. 
    Наградите – грамоти, плакети и парични премии, раздаде заместник-кметът Мария Костадинова. Тя приветства отличените, като отбеляза, че благодарение на техните усилия в нашето общество ще бъдат запазени изконните човешки ценности и България ще върви напред. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини