Ревю на гост-училище зарадва дебърци

    В присъствието на много специални гости премина Денят на славянската писменост и българската култура в квартал  Дебър . Учители и ученици от Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Иван Богоров“ - Пловдив се включиха в честванията с ревю на тема „От хановете, през царете, войводите, до днес“

    Празникът започна с  шествие. Учениците от ОУ „Георги Караславов“ преминаха в тържествен строй, водени от духова музика между културните огнища – училището и църквата до читалището в квартала.

    С кратка програмата, подготвена от Лиляна Запрянова, учители и ученици поздравиха обществеността.

    Директорът на училището Тонка Будакова отличи петима от учителите за доказания им професионализъм, за ролята им в издигането на авторитета на училището, за приноса им за възпитанието и образованието на учениците: Нели Томаатанасова, Мария Танева, Радослава Тодорова, Мара Запрянова и Яна Кошева.

    С огромно нетърпение учениците очакваха ревюто, а част от тях с радост откликнаха на поканата да се включат в него.

    Очаровани съм от посрещането, от отношението и прекрасната атмосфера на празника – каза директора на гимназия „Богоров“ Златка Алдженаби  и разказа за тяхното ревю. То се прави за V-та по редна година. Целта е да покажат какво са изработили учениците им през учебната година по време на учебно-производствения процес и какво са научили младите дизайнери и фризьори. Представеното в Дебър не е всичко, тук те само са загатнали за това, което предстои на 1 юни, от 15 часа, на стълбите на Каменица в Пловдив.

    Тържествената част завърши с празнично хоро, поведено от кмета на общината Ангел Папазов. 

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини