Предлагат още една песен в онлайн гласуването за химн на Димитровград

    Още една песен да попадне в онлайн гласуването за химн на Димитровград предложи днес общинският съветник Тодор Тодоров. Това стана в началото на днешната сесия на местния парламент в зала "Гросето" във времето за питания.  Съветникът от БСП даде идея в допитването да бъде включена и песента "Здравей, Димитровград" в изпълнение на Ваня Костова, която стана обект на дискусии в социалната мрежа в последните дни.

    "Ние сме приели решението за този конкурс и регламента му, така че е наше задължение да преценим дали тя трябва да бъде включена при избора", посочи Тодор Тодоров. Добави, че в анкетата на сайта на общината така ще има две песни със заглавие „Здравей, Димитровград“, които биха могли да се опишат по-различен начин, ако допитването стартира отново.

    Зам.председателят на ОбС Юлиян Семерджиев, който днес води сесията, посочи че не е против идеята, но припомни, че резултатите от общественото допитване имат само препоръчителен характер. Последната дума за това, коя песен ще бъде химн на Димитровград ще има местният парламент в края на юни месец.

    Темата за избор на химн на града повдигна и Стефан Венков от "Да за Димитровград", който се интересуваше какви са мотивите за въвеждане на анкетното гласуване по време на проведеното миналия понеделник обществено обсъждане. Според него, на присъстващите не е била дадена възможност да изкажат мнение.

    Семерджиев отново обясни, че няма приет регламент за начина на протичане на едно обществено обсъждане, а избора на музикално произведение е строго индивидуален за всеки.

    Междувременно в обявената от 24 май анкета за избор на химн на сайта на Община Димитровград към момента са гласували 256 души.

    Песента „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Хайгашод Агасян е подкрепена от 50,78% от гласувалите. 12,11% са харесали „Химн на Димитровград“ с текст на Ана Топалова и музика на Минко Ламбов. За  "Свещен град“ с автор на текста Петко Каневски и музика на Ваня и Ангел Ангелски своите предпочитания са дали 10,09%. Нито една от песните не харесват 26,17%.





     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      Димитрова
      3 0
      21:11, 25 май 2017
      какво толкова сложно има не разбирам..... добавят "Здравей, Димитровград" с Ваня Костова и оставят на хората да решат......... Иво Димов комисионна ли взема от свещения град на Петко, че така се инати!!!!! мисля, че са му далеч по високи мизите в това отношение на кметя, много ниско е паднал, ако вече дели дребни грошове и със слугата си Кенефски, срамно......................................................
    Последни новини