Иван Русев с нови успехи в бадминтона, върви към Топ 100

Изображение 1 от 2

    На откритото първенство по бадминтон на Румъния Иван Русев завоюва 1170 точки и уверено върви към постигането на целта си – тази година да е сред първите 100 в ранг листата.

    На турнира Румъния Интернешънъл 2017 участваха състезатели от 40 държави, сред които и няколко от водещите азиатски отбори.

    Русев стана трети при мъжете като записа победи над италианец, румънец и чех, но на полуфинала допусна обрат в мача и така за него остана бронза.

    На двойки, заедно с хасковлията Даниел Николов загуби само на финала. Българският тандем беше надиграна от новосформирана двойка от тайландец и словенец, които така рязко влязоха в мача, че Русев - Николов трудно се върнаха в играта.

    Иван Русев е доволен от представянто си. За сега очаква официалната ранг листа , в която предполага, че е между 140 и 130 позиция и се надява до края на есента да се е утвърдил в топ 100. Предстои му турнир в Мадрид, с награден фонд 27000 долара. Русев е в основната схема на турнира, което само по себе си е голямо постижение.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини