Млада жена си направи малка къща и пътува с нея по света (видео)

Запознайте се с Джена от Tiny House Giant Jurney. Тя вярва, че минимализмът позволява да сбъднеш мечтите си. Или поне в нейния случай е така - тя е сбъднала мечтата си да обиколи света и го прави с малката си къща. Tiny House Giant Jurney е блогът на Джена.

Обича да пътувам, да пробва нови неща и да опознава културното многообразие. Нейното гигантско пътуване продължава от 2014 г. насам. Видеото е заснето при паркирането ѝ в Орегон.

Блога си Tiny House Giant Jurney Джена съдава за да разказва за минималистичния живот и бюджетните пътувания. Тя иска да вдъхнови хората да изследват света, независимо от бюджета им, да мисляте алтернативно., да се осмелят да бъдат различни.

Най-интересното, че тя сама създава малката си къща. Идеята идва докато учи в колежа - видео журналистика, Джена е работила и за холивудски продукции, заедно с тогавашния ѝ партньор. Проблемът с квартирите, наемите, таските и средствата за живот е познат на всеки. Но ако решиш да имаш собствен дом? Изтеглят всичките си спестявания и във видеото можете да ги видите как строят малката къща с приятели. Построяването на къщата с площ 12,5 квадратни метра (без спалното таванско помещение), отнело точно една година, и започнало на 2 септември 2013 г. После пътуват двамата с къщата от Аляска до Флорида, което им отнема също една година. На снимката - Гийом Дутил, вляво, и Джена Спасард при спирането им в Портланд през октомври 2014 г.

Джена се разделя с партньора си, но малката къща остава и през следващите години младатa жена обикаля 5 континента с нея.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини