Общински ученически съвет реши да възстанови басейна до "Кораба"

    По примера на Общински съвет - Димитровград сесия в зала "Гросето" проведе Общинският ученически съвет. Представителите му влязоха в ролята на съветници и обсъждаха дневен ред от 11 точки и една извънредна докладна.

    Председател на Общинския ученически съвет бе Мила Римпопова, която в началото на май смени за ден шефът на ОбС Гергана Кръстева. Кмет по време на ученическата сесия бе Радослав Стефанов, отменил градоначалника в задълженията му Иво Димов на 9 май.

    Децата и младежите от  ПМГ"Иван Вазов" ПГ" Проф.д-р Асен Златаров", ПЕГ "Д-р Иван Богоров", ОУ"П.Славейков", ОУ"Алеко Константинов" и СУ "Любен Каравелов" гласуваха и одобриха 9 докладни, а 3 бяха отхвърлени. За целта те използваха устройствата, с които гласуват на редовните заседания местните парламентаристи.

    Сред точките, предложени от учениците бяха обновяване и модернизиране на Спортен комплекс "Раковски", възстановяване работата на "Кораба" в парк "Марица" и басейна до него, поставяне на кошчета за кучешки отпадъци на някаолко места в града. Средства за тези дейности бяха осигурени от бйджета на Общината.

    Младежсият парламент отхвърли внесените от децата - съветници докладни за санкциониране на неправилно паркирани автомобили в Димитровград, за ремонт на люлките -ракети в парк "Вапцаров" и за премахване на клони от дървета, след оплакване от граждани.

    В края на заседанието председателят на ОбС -Димитровград Гергана Кръстева похвали как са се справили младите хора, които за пръв път се сблъскват с работата на местната власт и не са имали време за предварителна подготовка.

    Според Кръстева, макар някои от приетите докладни да не са в правомощията на Общинския съвет като решения, младите хора са показали, че могат да се справят. В залата ученическата сесия бе наблюдавана от зам.председателя на ОбС Юлиян Семерджиев, съветници и преподаватели от тукашните училища.

    За участието си в Общинския ученически съвет младежите получиха сертификати. От Общината уточняват, че инициативата е свързана с деня на детето - 1 юни. Целта бе младите хора да добият представа за работата на местната власт и отговорностите й.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини