Борисов стартира лидерска обиколка - Меркел, Макрон и Ердоган

Срещи с трима лидери ще има този месец премиерът Бойко Борисов - на 7 юни той отива в Берлин при канцлера Ангела Меркел, а след това ще разговаря с френския президент Еманюел Макрон. Последната визита на Борисов ще е в Турция, където ще се срещне с премиера Бинали Йълдъръм и държавния глава Реджеп Ердоган.

За започващата лидерска обиколка на министър-председателя съобщи в Народното събрание шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

От Министерския съвет уточняват, че срещата с Меркел вече е уговорена, съобщава "Труд". Тя бе анонсирана и от вицепремиера Екатерина Захариева, която бе на посещение в Германия. За визитите в Париж и Истанбул все още се уточняват конкретните дати. Бойко Борисов вече има покана от турския си колега Бинали Йълдъръм за 13 юни, но засега не е ясно дали това ще е денят, в който българският премиер ще пристигне в Истанбул.

„Труд" научи, че в южната ни съседка основната тема, която ще се обсъжда, е мигрантската вълна от Близкия Изток и Северна Африка.

Вчера Борисов разговаря по телефона с премира на Израел Бенямин Нетаняху, който изразил надеждата, че двамата скоро ще си разменят посещения на високо държавно ниво.

Нетаняху уверил Борисов, че се работи по определянето на място, където да бъде издигнат паметник, посветен на спасяването на българските евреи.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини