Оградата на границата разищват в парламента

БСП възнамерява да сезира прокуратурата за оградата по границата, тъй като държавата е платила да се построи ограда от два реда, а част от оградата била едноредова.

"Това е тежка корупционна схема", заяви говорителят на групата на БСП в парламента Елена Йончева. "Ако прокуратурата не се самосезира", БСП ще я сезира, категорична бе Йончева. Тя уточни, че 21 км от участъка на оградата по българо-турската граница в Хасковска област от гранична пирамида 280 до гранична пирамида 320, или от река Тунджа до река Марица, е едноредова.

„Оградата е била платена за двуредова, била е проектирана за такава и е издадено разрешително за строеж за двуредова ограда“, каза тя. Елена Йончева поясни, че парите са усвоени за двуредова ограда от фирмата, която я строи.

Според БСП това е "търговия с националната сигурност".

Министърът на МВР Валентин Радев обаче отговори на БСП така: "Ако Елена Йончева има съмнения за оградата по границата, да ги внесе в прокуратурата".

Министър Радев заяви, че за строителството на оградата са отговорни областните управители. „Те възлагат, те приемат“, поясни министър Радев.

Радев обаче каза, че ще се сезира от твърденията на БСП и ще отиде на проверка, за да види оградата на границата.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини