Бразилският музикант Адриано Триндажи включи Хасково в евротура си

Изображение 1 от 2

    Бразилският джаз музикант Адриано Триндажи включи Хасково в обиколката си на Балканите, част от второто му Европейско турне.

    Участието му в Хасково ще е в Джаз клуб “Ралица“. Музикантът, който свири в различни Балкански държави от началото на юни, сам се е свързал със собствениците на хасковския клуб, който отбелязал като своя спирка в България през Фейсбук, с желание да свири тук.

    Хасково е в програмата му на 7-ми юни, сряда, изпълненията му започват в 20 часа. Домакин на музиканта ще е организаторът на Джаз фест Хасково  Димитър Русев-Мутата, който вероятно и ще се включи в някои от компилациите на Триндажи.

    Адриано Триндажи е смятан за предшественик на самба-рока в Нова Зеландия и Европа, той живее на стария континент от осем години.

    Работи в Лондон и Париж в продължение на няколко години, където има представяне е в прочутата Фавела Chic, участва и на много и престижни европейски фестивали, като този в Глазгоу, Пражкия джаз фестивал, фестивал Роял Албърт Хол.

    Заради неуморното си представяне на различни сцени в над 34 държави, бразилецът е наричан “човек на света“. Адриано Триндажи обаче не само подарява на публиката в различни точки на планетата своята музика, но и записва парчетата и албумите си в студия също в различни държави. През 2008 г. бразилецът записва соло албум на немския label "German Company", издаден в Германия, Южна Корея и Австралия, в който авторски композиции. В Италия Адриано и италианската певица Лиза Мароне участват с в съвместен проект, в който смесват джаз и боса нова.

    След успешното му първо турне из Европа през 2015 и 2016 година, в началото на май тази година, стартира и втората европейска обиколка на Адриано Триндажи, в която е включена и България. След София, Бургас и Пловдив джаз човекът на света пристига в Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини