"Животът е такъв, какъвто го правиш", най-дивия кавър на Placebo (видео)

Това е кратък филм от Placebo по кавъра им на  "Животът е такъв, какъвто го правиш" на Talk Talk. Песента е от 1985 год., а потребителите вече обявиха кавъра за "най-дивия". 

А най-изумителното е, че това е документално видео. Сюрреалистичната атмосфера не се дължи на специални ефекти.  Няма специално търсени символи - това е самата действителност.

Видеото е заснето в Агбогблоши, бивша влажна зона в Акра, Гана. Днес там е огромно сметище за електроника и предградие на столицата. Милиони тонове нов е-боклук пристигат тук всяка година от различни страни. И да, там пластмаса, гуми и други токсични при горене материали се палят всеки ден. Музиката и видеото звучат по особен начин в светлината на историческите противоекологични действия на Тръмп.

Групата Placebo дава кратка информация за музикалния клип за електронните отпадъци, а режисьорът Саша Рейнбоу разказва малко повече:

 "Двете момчета във филма живеят на това необикновено място, което за мен подчертава способността на човека да се адаптира с невероятна сила, устойчивост и човечност". Мършавите говеда, които се разхожат сред дима не са специално докарани за снимките. Както и децата, те също живеят там.

Саша Рейнбоу искала да запази връзката между сюжета на филма и темата на песента, като покаже "част от последиците от настоящата ни технологична революция. Технологията, от една страна, ни позволява да създаваме неща, които надминават най-смелите ни фантазии, но все още няма достатъчно обсъждане какво да правим с всички наши изхвърлени електронни отпадъци."

"Мисля, че е важно да подчертая, че видеото не е против технологиите", добавя Молко от Placebo. "Това би било абсурдно, като се има предвид колко много обогатяват ежедневието ни."  За него видеото е за триумфа на човешкия дух, когато се изправя пред беди, които не са по негов избор.

"Ние обаче се надяваме, че ще накара зрителя да се замисли за последиците от изхвърлянето на техника, която вече не работи. Има нови и интелигентни начини за рециклиране на електроника в наши дни. Някои компании дори ще ви дадат пари".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини