Хайдушка възстановка в чест на Ангел Войвода организират край връх Драгойна

    Сдружение ''Ангел войвода'' организира хайдушка възстановка, посветена на живота и подвизите на своя патрон. Събитието ще бъде част от програмата на фестивал ''Угар-мистичен и древен''. Той ще се проведе на 9 и 10 юни отново до връх Драгойна до село Буково, съобщи един от инициаторите от Димитровград Георги Георгиев. Във възстановката ще вземе участие сдружение ''Хайдути'' а тази година начинанието е в чест на Св.Св.Константин и Елена и Св.Илия.

    "Добре дошли са всички клубове и доброволци от страната. Те трябва да се с подходящи костюми за историческото събитие които трябва да са хайдушки и башибузушки. Желаещите трябва да носят палатки, защото ще се нощува на открито, преживяването е незабравимо", спореди Георги. Срокът за записване за участие във възстановката е до 10 юни, но това може да стане и на мястото на събитието, коментира още Георги Георгиев.

    Народни песни и танци включва още двудневната програма на фестивала. Ще бъде изпълнен традиционния ритуал "Угар", ще има и нестинарски танци.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини