”Ислямска държава” пое отговорност за атаките в Иран

"Ислямска държава" пое отговорност за нападенията в иранския парламент и в гробницата на аятолах Хомейни, съобщи осведомителната агенция на групировката.

Тази сутрин три камикадзета се взривиха, а други терористи стреляха при две координирани атаки в Иран - в парламента и в мавзолея на вожда на Ислямската революция аятолах Хомейни. Информацията за жертвите засега е противоречива, но по последни данни те са 7.

"Бойци на "Ислямска държава" атакуваха мавзолея на Хомейни и централата на парламента в Техеран", съобщи агенцията на джихадистите "Амак" и твърди, че нападението срещу иранския парламент продължава.

Министерството на разузнаването на Иран съобщи, че днешните атаки срещу парламента и мавзолея на аятолах Хомейни са били извършени от терористи, но не уточни кой стои зад тях, предаде Ройтерс. 

Ръководителят на отдела за борба с тероризма към министерството каза, че силите за сигурност са предотвратили трета атака, предаде държавната телевизия ИРИБ. 

"Сутринта две групи терористи нападнаха парламента и светилището на имам Хомейни. Членове на трета групировка бяха арестувани, преди да успеят да извършат нападение", каза ведомството. 

Властите в Иран призоваха медиите да не разпространяват непотвърдени официално информации за терористичните нападения, заяви ръководителят на пресслужбата на парламента Мехди Кияи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини