Днес става ясно дали водният режим ще продължи, излизат пробите за алфа активност

Днес се очаква да излязат пробите за алфа активност във водата от спрените помпени станции 1 и 2, в Градската градина и срещу Финансово-стопанската гимназия. Ако резултатите се добри, се очаква помпите да бъдат пуснати, което ще сложи край на едноседмичния режим на водата в Хасково. От ВиК се надяват да бъдат пуснати ако не всички, то поне някои от спрените кладенци, като смятат, че това ще е решаващо за отмяна на водния режим.

Според управителя на водното дружество Тодор Марков последователното спиране на водата в петте района на града за по 12 часа е изиграло своята роля и резервоарите вече имат натрупани запаси. В 30-хилядния резервоар, в който в края на миналата седмица имаше едва 3500 кубика вода, вече има над 8000 кубика.

Общината пък стартира процедурата за избор на изпълнител за новите сондажи в Северната зона. Това става с пряко договаряне, което ще спести време за пускането на новите водоизточници за града.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Хм
    хм
    13 -1
    07:39, 9 юни 2017
    Ако е поносима алфа активноста и решите да пуснете кладенците не може ли първо да ги "гръмнете" преди това.
  • 2
    Чи
    читател
    19 -5
    08:31, 9 юни 2017
    Казах ви вече , не е това целта. Целта е да се усвоят едни пари от едни хора, съветници, маветници,брашнари.......дипутатиии
  • 3
    Пи
    Пилат Понтийски
    5 -6
    09:49, 9 юни 2017
    алфа активност няма, нито пък уран, да живее ГРОБ!
  • 4
    Го
    гого
    10 -4
    10:06, 9 юни 2017
    Официалното съобщение ще бъде,Опасност за населението няма!!!! По нататък,ще продължим да експлоатираме всички кладенци до сега налични!! Ще ровим за нови,но парички ще спестим за новите избори,които пак ще спечелим!! Справка,как се прави ограда по границата проектирана двуредова,а реализирана едноредова!!!
  • 5
    За
    запознат
    13 0
    11:30, 9 юни 2017
    Алооо ВИК-то какво,, натрупахте ,,бре?Вчера Куба нямаше вода ,днес всичката,, натрупана,,се лее по ул,,Св.св.Кирил и Методий,,И пак режими заради аварии .Всичката ви е такава апталска.
Последни новини