"С танците на дедите ни" започна в Димитровград

    Плакети, сувенири и грамоти за участие в 6-ото издание на международния фолклорен фестивал "С танците на дедите ни" получиха изпълнителите, които се представиха на сцената на площад "България" в Димитровград. В събота там се проведе първата фестивална вечер, в която участваха ансамбъл "Дорулетул" от румънския град Тулча, ансамбъл "Елица" -Пазарджик, както и домакините на фестивала - ансамбъл "Звездица" от Димитровград.

    "С танците на дедите ни" ще продължи до 13 юни включително. На 11 юни, неделя на площад "България" ще представят характерен фолклор от своя регион изпълнителите от ансамбъл "Гингьой"  от френския град Бедарийо. Ще гостуват и танцьорите от ансамбъл "Загорчета" от Нова Загора. На сцената ще танцува и "Звездица".

    На 12 юни ще играят изпълнителите от ансамбъл "Иглика"- Пловдив и ДФГ "Добричанче" - село Добрич. Всички концерти на площад "България" започват в 19:00 часа. За гостите от Румъния и Франция са предвидени участия в Дневния център за деца с увреждания в Димитровград и в читалището в село Радиево на 12 юни. На 13 юни румънските танцьори ще гостуват в ОУ "П.Славейков", където ще се представят със своя програма.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини