Кипи трескав ремонт в киносалона на Белия кораб,стягат го за прожекции

Трескав ремонт кипи в киносалона в Белия кораб,наемателите го стягат за прожекции.Напълно се обновяват седалките.Старите заминаха на бунището,очакват се нови.Въпреки трескавата работа пускът на киното в Кърджали закъснява.

 Ще припомним,че със заповед на бившият областен управител Илия Илиев от 10 март 2016 г.бе проведен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от имот публична държавна собственост,включващ бившето кафе R-клуб с обща площ 194,43 кв.м. и киносалон с обща площ 513,54 м.Бяха заложени специални условия.Първото бе,че в срок от една година след сключване на договора спечелилият търга трябва да оборудва киносалона и да го въведе в експлоатация.Второто бе киносалонът 24 пъти в годината да се предоставя безплатно за провеждане на мероприятия на държавни учреждения.

   Търгът бе спечелен от кърджалийската фирма ТЕ-СТРОЙ 2011-ООД.Тя ще стопанисва имота за срок от 10 години срещу сумата от 1350 лева месечно без ДДС.

  Очакваният на кърджалийци градът да се сдобие с модерно кино са отколешни.Много млади хора ходят да гледат прожекции в съседни областни центрове.Въпросът за кино в Кърджали отдавна стои на дневен ред пред държавно и общинско ръководства.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини