Багер последно поколение ще работи по инфраструктурните дела в Димитровградско

Изображение 1 от 6

    С нова придобивка последен писък на техническата мода се похвалиха днес от община Димитровград. Автоматизираният английски багер, който е производство 2017 година струва на местната администрация 123 000, без ДДС. Машината обаче разполага с всички възможни екстри- автоматична скоростна кутия, джойстици за управление на греблото, климатична инсталация, обясни кметът Иво Димов. Общината е преговаряла с фирмата доставчик близо две години преди да успее да договори приемлива цена. Според договора, плащането ще стане на два пъти. 80 бона ще преведе сега Димитровград за багера, а през следващата година ще е вторият транш, посочи градоначалникът.

    Багерът ще влезе в полза на ОП „Благоустрояване“ и ще бъде включен в заравняването на пътища, изграждането на нови трасета и на паркове. Ще бъде поръчано допълнително и гребло за сняг, с което новата машина ще влезе в действие и при зимното почистване, информира директорът на Общинското предприятие, към което е зачислена машината Тихомир Гочев.

    По думите на кмета Иво Димов покупката е била наложаща предвид увеличилата се дейност на „Благоустрояване“. Старата машина, който е в общината ще бъде пренасочена за работа в малките населени места.

    Освен мултифункционалния багер, община Димитровград е собственик вече и на вишка за 30 000 лв, която ще бъде използвана при отстраняването на нередности по уличното осветление и други височинни задачи.

    Двете машини бяха демонстрирани днес пред гражданите в парка до общинската администрация. А кметът Иво Димов не се сдържа и саморъчно подкара багерът. Той качи при себе си и няколко от дечицата, които бяха наоколо и проявиха интерес към супер машината.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Го
      Гочев
      1 0
      19:25, 13 юни 2017
      Гочев не може да влезне вътре, а на кмета му отива!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини