Хасковлия спипан да крие в Мерцедеса си 500 кутии нелегални цигари

Изображение 1 от 2

    Хасковлия изгоря със стотици кутии цигари на границата с Турция при ГКПП Капитан Андреево след като митничарите го хванаха да ги крие в резервоара на Мерцедеса си.

    В колата с хасковска регистрация пътували шофьорът с четирима пътници. Те излигали властите, че не пренасят стоки и валутни ценности. Контрабандата е разкрита след като проверяващите приложили метода „анализ на риска" заради дестинацията от която идва колата. Отклоненото за проверка возило било щателно проверено, при което контрольорите открили, че вместо бензин, в резервоара на колата има натъпкани цигари-566 кутии. Контрабандата е призната от шофьора на автомобила.

    Цигарите са задържани, а на преносителя им е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 5100 лева.

    При друга проверка на товарен автомобил, със старозагорска регистрация, влизащ на българския пункт митническите служители откриват във фабричните кухини, под тапицерията в тавана на шофьорската кабина укрити 660 кутии цигари от различни марки. На шофьора - български гражданин е съставен  акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки, като му е иззета сумата от 6600 лева обезпечение по съставения акт.

    За първите 10 дни на месец юни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 10 000 кутии цигари без акцизен бандерол. 

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини