Грамада на театралната сцена в Хасково за „Вграждане“

Изображение 1 от 2

    Половин тон камъни ще бъдат струпани на сцената в Хасковския театър като декор за едно от най-вълнуващите представления, което гостува в рамките на театралните празници „Театър, обичам те“.

    В петък вечер един от най-титулуваните проекти на Държавния куклен театър в Пловдив „Вграждане“ ще бъде представен на местната публика.

    Представлението, обявено като най-добро и наградено с „Икар“ през 2013 г., разказва мита за вграждането със съвременните средства на драматургията. Режисьор на пиесата за възрастни е Веселка Кунчева. Сценографията, костюмите и куклите са дело на Мариета Голомехова, Христо Намлиев е автор на музиката, за която той е отличен с „Икар“. Оригиналната хореография е на Стефан Витанов.

     Актьорите Стоян Дойчев, Татяна Етимова, Поли Христова, Наталия Василева, Михаела Андонова, Живко Джуранов, Росен Русев и Александър Караманов повеждат зрителите към съня-реалност, заедно с целия творчески екип провокират сетивата към търсене на корените, на неизразимото, на необяснимото, на смислите.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини