Общината спести 300 бона след обществената поръчка за ремонт на Царската гимназията

Над 300 000 лева  надолу ще излезе предвидения за финансиране  от Оперативната програма „Региони в растеж“  ремонт на две сгради на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” в Хасково след отварянето на ценовите оферти по обществената поръчка.

Девет фирми и консорциуми  офертираха стойността на реновирането, но от тях - Консорциум „Юротоктерем“ отпадна още в документалния етап на търга, като неотговарящ на изискванията.

В крайна сметка Комисия от община Хасково с председател заместник-кмета Евгени Консулов избра за изпълнител на ремонтните дейности ДЗЗД „Инерхолд - Парсек“. Подадената оферта дружеството най-ниската -776 720,66 при максимално допустимата цена, според условията на поръчката, от 1, 110 млн. лева.

Консорциум „Образователна инфраструктура Хасково-2017“, „Водно строителство - Хасково“ АД, ДЗЗД „Смолян Е.К.“, „ВиК - Бунар“ ЕООД, Консорциум „Ти Ви Би-Авангард“ ДЗЗД, „Монолит“ АД и „Екосист“ ЕООД, са останалите участници в търга, подали оферти между  830 000  и 1, 061  млн. лева.

Ремонтът ще обхване  работилницата по дървообработване и общежитието на гимназията. Срокът за изпълнение на поръчката е   360 дни.

Целта на ремонта е да се осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност. 

Освен, че ще бъдат топлоизолирани двете сгради на гимназията, те ще бъдат и газифицирани. Предвидена е смяна на дограма, реконструкция на осветителна и електрическа инсталация, топлинна изолация на покрива и пода, ще бъде реконструирана и котелната инсталация, като се смени горивната база. 

Сградата на работилницата е с каратаван, той ще бъде сменен с нова стоманенобетонна конструкция и покрив с керемиди, ще се укрепят съществуващите зидове. Предвидена е реконструкция на всички инсталации. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ИК
    И квоооо?
    9 -6
    21:34, 15 юни 2017
    И като ги е спестила какво? То е за сметка на качеството и да краднат нещо. Също като санирането. - по 500000 от блок се "спестяват" и хайде в нечий джоб. Голяма новина няма що

Още новини

Последни новини