„Приятели?“ на Камерната сцена в „Театър, обичам те“

Изображение 1 от 2

    Два спектакъла продължават празничната програма в театралните дни в Хасково тази вечер-“ Вграждане“ и „Приятели?. Кукленият спектакъл за възрастни на Държавен куклен театър -Пловдив е на голямата сцена, а на камерната от 19 часа е Драматичен театър „Стоян Бъчваров” представя "Приятели?", по пиесата „Саймън и Гарфънкъл”.

    В постановката, с която актрисата и драматург Здрава Каменова и режисьорът Калин Ангелов печелят Националната награда 2016 в драматургичния конкурс „Иван Радоев” в Плевен изследва потребността от човешка близост в съвременното общество.

    Постановката е на Николай Кенаров, за него тя е режисьорски дебют.„Приятелството иска свобода и смелост, не илюзорни, а реални. Да можеш да нямаш скрити карти. Да можеш да кажеш всичко в очите. Има един тип смелост, която парадира за смелост, а всъщност когато се стигне до по-дълбоки пластове, тя се оказва точно обратното - страх. Приятелството е риск и някакъв тип отговорност. За съжаление нашето съвремие изповядва, че нищо от това, което се случва, не ни обвързва. Не е вярно, няма как да не ни обвързва.”, казва за темите, които интерпретира на сцената режисьорът Николай Кенаров. В ролите хасковската публика ще гледа Валери Вълчев и Константин Соколов.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини