Царската гимназия изпреварва Икономиката в предпочитанията на седмокласниците

    От днес започна подаване на документи след 7 клас за кандидатстване в гимназиите. Тази година в Хасково бъдещите гимназисти могат да подават документи в така наречените две гнезда. Това са Обединени ученически общежития, където до около 14 часа днес документи бяха подали 136 ученици, и в ОУ “Христо Смирненски” с 33 подадени на място заявления и 10 онлайн, което е една от новостите тази година.

    Кандидатстването по интернет може да стане както от вкъщи, така и от компютри, осигурени в „гнездата“. По този начин отпада необходимостта ученикът да пътува до друго населено място, в което е решил да кандидатства.

    Обичайно сред най-предпочитаните училища са Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Като любопитен факт от „гнездото“ в ОУ “Христо Смирненски” изтъкнаха, че следващите гимназии по предпочитаемост са ПГДС „Цар Иван Асен II”, следвана от ФСГ „Атанас Буров“, която досега заемаше по-предна позиция.

    Седмокласниците имат възможност да подават документи до 22 юни, включително и в почивните дни. Първо класиране е до 27 юни, а записването започва от 28 и продължава до 30 юни. То обаче ще става само на място, тъй като трябва да се представи оригиналната диплома за завършено основно образование.

    Тази година документи за прием могат да подават всички 1917 седмокласници от областта, независимо дали са се явили на Националното външно оценяване, обясни началникът на Регоналното управление на образованието Красимира Джисова. Тя уточни, че обявените места са 2076.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ро
      Родители!?
      18 -3
      18:35, 16 юни 2017
      Средищното "елитно гнездо" ОУ "Христо Смирненски" , което доставя с училищни автобуси учениците си от околните села,,,,,,,
    • 2
      Дъ
      Дървар
      12 -1
      09:49, 17 юни 2017
      Някои училища /в случая "Дървото"/ имат неистова нужда от реклама....
    • 3
      Ре
      регистратор
      6 0
      12:58, 17 юни 2017
      Пилците се броят на есен"Хасково Нет"-не бива да го забравяте!
      И тази година "благотворителните акции"на РИО тогава-РУО към днешна дата,
      са ЗАБРАНЕНИ!
      Трикове от сорта-"...да спасим ПГТ,че ще остане без паралелка",просто няма да минат!
      И друго запомнете-от 1917/показателно число а?/ 117 са за ИКОНОМИКАТА !
    • 4
      Ца
      Царската гимназия
      6 0
      14:51, 17 юни 2017
      За училището не знам ама от директора му да бягаш надалече. А бе намаше лии да има конкурс за нов директор,че иначе горките деца.
    • 5
      Сл
      славейко
      5 -1
      14:57, 17 юни 2017
      Аз пак да попитам тая царската гимназия царе ли подготвя щото си имаме един фалшив такъв Симо Кобурга И после къде правят износ след 12 клас
    • 6
      Ро
      Родител
      2 -4
      18:33, 17 юни 2017
      Родители ако искате да сасипите живота на вашите деца запишете ги в Иконома ... !
    • 7
      По
      попо
      3 -4
      21:39, 17 юни 2017
      То както я кара директорът Цанко,ФСГ ще остане на последно място - покривът тече, далавери с нафтата за отопление през зимата- децата мръзнат - кой луд ще си даде детето там , часове не се карат,подготовка икономическа - никаква, само турчета от Караманци
    Последни новини