"Волга" постави началото на акцията за премахване на стари коли в Димитровград

    Лек автомобил "Волга", паркиран в района зад кино "Миньор" бе първият, на който комисията от Община Димитровград постави стикер и издири собственика на возилото. Както писахме, днес започва мащабна акция по премахване на старите коли в града, инициирана от местната администрация след наша публикация.

    Специалисти от отдел "Инвестиционна дейност" в кмеството и представители на полицията първо съставиха протокол по Наредба №34 на Общината, а после предписание за преместване на возилото, което бе залепено на предното стъкло. За изоставен се смята автомобил без регистрационни номера, който не е преминавал технически преглед поне две години и се намира на общински терен.

    "Въпросната кола има номера, какво и винетен стикер от миналата година, но е в състояние, от което личи,че не се ползва", поясни ст.експертът в "Инвестиционна дейност" Анелия Петкова. Стана ясно, че автомобилът се намира и на общински терен.

    Оказа, се че собственикът живее в блока, пред който е паркирана колата.Пред комисията той обясни, че не ползва "Волга" -та често, но тя е в движение. Мъжът допълни, че ще вземе мерки в най-скоро време и тя ще преместена в гараж.

    Целта на акцията е да активираме гражданите да преместят своите изоставени в различни части на града коли. Това може да се случи в тримесечен срок от днес. От 1 октомври автомобилите ще бъдат извозвани на паркинг, където могат да останат 14 дни. Ако не бъдат потърсени от собствениците, колите ще бъдат предавани за скрап. Глобата по наредбата е до 500 лв.

    Общо 8 сигнала за видимо изоставени коли са подадени от вчера насам на телефона, който Община Димитровград разпространи. От 2015 година регулярно правим такива проверки, но са поставени не повече от 30 стикера, коментираха още от Общината. Напомниха, че телефона за сигнали за стари коли е 0391/ 68 271.

    Видео по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини