Жельо Бойчев заговори за цензуриране на опозицията

Възразяваме срещу опита да бъде цензуриране на предложенията на опозицията, те не стигат до пленарна зала, не се включват в дневния ред на парламентарните комиси. Това заяви народният представител от БСП Жельо Бойчев в коментар за решението на БСП да не присъства повече на заседанията на председателския съвет на Народното събрание, който напомни, че председателят на съответната комисия определя дневния ред.

Бойчев посочи, че например сега БСП иска промени в образователното законодателство, като става въпрос в начина на финансиране на висшето образование, включително студентското кредитиране. Втори месец не се гледа предложението ни за Закона за храните – нито в комисия, нито в пленарна зала, оплака се червеният депутат пред Нова телевизия. 

На въпрос ако Корнелия Нинова беше станала председател на Народното събрание, дали нямаше да е различно, Бойчев отвърна – вижте какво става в този парламент. Един законопроект ни пуснаха – този за жестономичния език, и той не мина, добави депутатът, който попита какъв е проблемът на този законопроект, освен че го внася БСП. Той обвини управляващите, че нямат никаква програма.

Според Бойчев това правителство тръгва доста неубедително, защото няма показана истинска програма, а само приоритети. Не знам кой определя нещата в правителството – Валери Симеонов или Бойко Борисов, добави той. 

За финал Бойчев посъветва да бъде питан Бойко Борисов защо сродната на ГЕРБ ВМРО-ДПМНЕ поде веднага яростна кампания срещу визитата на Зоран Заев в България и опитите му за сближаване.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини