Обама замина на семейна почивка в Индонезия

Барак Обама започна 10-дневна семейна почивка в Индонезия, която ще отведе семейството в Бали и в Джакарта - града, в който е прекарал част от детството си.
 
Небрежно облеченият бивш лидер пристигна в курортния остров Бали със съпругата си Мишел и двете им дъщери, съобщи местен военен командир. "Те пристигнаха късно снощи и отидоха направо в хотела в Убуд", каза за АФП Геде Видияна. Обама се събуди рано и направи малко упражнения, информира Видияна.

Известно как семейството ще прекарва времето си в областта. Следващата седмица те ще заминат за Джокякарта, където се очаква да посетят древния храм Боробудур. Ще прекарат два дни там, преди да отлетят за Джакарта.
 
Обама прекара четири години до 1970 г. като момче в столицата на Индонезия, след като разведената му майка се омъжи за местен жител.
 
Много индонезийци се чувстваха силно обвързани с американския лидер поради този факт и в столицата дори бе поставена негова двуметрова бронзова статуя. Статуята на "Малкият Бари" - както Обама е бил известен на своите индонезийски училищни приятели - изобразява момче, облечено в къси панталони и тениска и пеперуда, кацнала на ръката му.

Външното министерство на Индонезия заяви, че посещението се случва след няколко покани от президента Йоко Уидодо.
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини