Ивет Лалова с втора победа за България на Европейското отборно

Ивет Лалова-Колио донесе втора победа за България в първа лига на Европейското отборно първенство по лека атлетика във Вааса (Финландия).

Лалова беше най-бърза в спринта на 200 метра с 23.33 секунди.

Тихомир Иванов вчера записа първия успех за "трикольорите" в състезанието, след като триумфира на скок височина с личен рекорд и покрит норматив за участие на Световното първенство в Лондон през август от 2.30 метра.

Радослава Мавродиева пък завърши на второ място в тласкането на гюле.

Европейската вицешампионка в зала от Белград 2017 Мавродиева завърши със лично постижение за сезона от 17.81 метра. Тя беше изпреварена само от туркинята Емел Дерели със 17.97 метра.

България се изкачи на десето място след 35 от 40 дисциплини със 177.5 точки, но вече изостава на 26.5 точки от спасителната девета позиция.

Първите три отбора в крайното класиране печелят промоция за Суперлигата, а последните три изпадат във Втора лига, пише БТА.

В спринта на 200 метра при мъжете Денис Димитров се нареди шести с 21.44 секунди, а победител стана Рамил Гулиев (Турция) с рекорд на първенствата от 20.20 секунди.

В надпреварата на диск при жените Рената Петкова се класира седма с 49.06 метра, а най-добра с 59.62 метра беше португалката Ирина Родригеш.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини